У початок

Exxon і Chevron будуть розвідувати газ в Алжирі

ExxonMobil і Chevron можуть мати доступ до багатих ресурсів природного газу в Алжирі, оскільки американські енергетичні гіганти провадять перемовини щодо розвідки й видобутку у цій північноафриканській країні. Про це повідомляє Wall Street Journal.

Алжир має величезні запаси природного газу та, за оцінками, має треті за величиною запаси сланцевого газу у світі після Китаю й Аргентини.

ExxonMobil і Chevron можуть завершити перемовини щодо угоди з алжирською державною нафтовою компанією Sonatrach до кінця року, повідомили джерела WSJ.

«Я закликаю Sonatrach, тому що нам потрібно збільшити обсяги видобутку», — сказав WSJ міністр енергетики Алжиру Аркаб.

Sonatrach обговорює умови угоди з Exxon і Chevron, яка включатиме розвідку традиційних запасів газу і сланців.

Раніше цього року WSJ повідомляв, що Chevron активізувала зусилля для укладення угоди з Алжиром щодо розвідки енергетичних ресурсів і оцінює передбачувані величезні ресурси сланцевого газу північноафриканської країни.

Більша частина газового експорту Алжиру спрямовується в Європу, яка все більше робить ставку на Африку, щоб імпортувати великі обсяги трубопровідного газу й скрапленого природного газу, щоб замінити трубопровідні постачання газу з росії, найбільшого постачальника газу в Європу до розв'язаної росією торік у лютому повномасштабної війни проти України. 

Італійський енергетичний гігант Eni також особливо активний у забезпеченні збільшення постачань природного газу з Африки й має проєкти, які швидко розгортаються в Африці, щоб задовольнити попит на газ в Європі за відсутності російських трубопроводів.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти