У початок

Естонія відмовиться від російського газу з 2023 року

Уряд Естонії в четвер ухвалив постанову, згідно з якою як санкція з 1 січня 2023 року запроваджується заборона на купівлю природного газу з росії. Про це повідомив глава МЗС країни Урмас Рейнсалу.

«Уже в квітні уряд прийняв принципове рішення, що країна відмовляється від російського газу, тепер це закріплено як юридично зобов'язуючий захід. Із 1 січня Естонія вводить національну санкцію щодо російського газу. Мета санкції – чинити тиск на росію, щоб вона припинила військову агресію проти України, оскільки природний газ є важливим джерелом доходів для росії і використовується як важіль впливу на Євросоюз», – сказав Рейнсалу на прес-конференції в Таллінні.

За даними уряду, санкція впливає насамперед на газові підприємства Естонії, ліцензія на діяльність яких дає право імпортувати природний газ або надавати послуги з його транзиту.

Зазначається, що для побутових споживачів захід не призведе до зміни у постачаннях, оскільки з квітня 2022 року природний газ із росії в Естонію майже не постачався.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти