У початок

Equinor постачить у Клайпеду шість вантажів СПГ

Норвезька компанія Equinor постачить шість вантажів зскрапленого природного газу (СПГ) за новою середньостроковою угодою латвійській Latvenergo через термінал FSRU у Клайпеді в Литві, повідомляє LNG Prime.

Державна енергетична і газова компанія Latvenergo 14 грудня оголосила про завершення тендеру на середньострокові постачання СПГ на 2024-2026 роки.

Згідно з угодою, Equinor щороку постачатиме Latvenergo два вантажі СПГ, що загалом становить шість вантажів СПГ або близько 6 ТВт•год газу протягом періоду дії угоди.

За даними Latvenergo, ця угода гарантує безпеку постачання природного газу на ТЕЦ для виробництва електроенергії й теплової енергії, а також для продажу природного газу споживачам у країнах Балтії.

Торік Latvenergo забезпечила регазифікаційні потужності терміном на 10 років на об’єкті FSRU, що перебуває під управлінням Klaipedos Nafta в Клайпеді (Литва).

Бронювання потужностей передбачає 6 ТВт•год на рік, або близько шести вантажів СПГ на рік.

У березні минулого року Latvenergo також купила вантажі СПГ для доставки через Клайпеду в рамках планів забезпечення додаткових постачань через розв’язану росією повномасштабну війну проти України.

За даними Latvenergo, фірма повністю припинила закупівлі природного газу в росії в лютому 2022 року.

Головний комерційний директор Latvenergo Дмитрій Юшковець сказав, що «рішення, ухвалені торік, окупаються як у використанні Клайпедського терміналу, так і в налагодженні відносин з постачальниками для забезпечення стабільних і надійних постачань, як вчасно для цього сезону, так і для готовності на наступні три роки».

«Ми уклали дуже привабливу угоду з чіткими умовами постачання з надійним постачальником, який постачав СПГ у країни Балтії з моменту початку імпорту 2014 року, і з ціною, що відображає ціни на європейському ринку протягом усього періоду», — зазначив Юшковець.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти