У початок

Equinor передала «Укргазвидобуванню» 2 тис. т метанолу

Норвезька енергетична компанія Equinor надала АТ «Укргазвидобування», що входить до групи «Нафтогаз», метанол обсягом 2 000 т для забезпечення стабільного видобування газу. Про це йдеться у повідомленні, оприлюдненому на сайті компанії.

«Це критично важлива сировина для видобування, підготовки і транспортування природного газу, і її вже доставлено в Україну. Ми надзвичайно вдячні нашим партнерам за допомогу в такий важкий для України час», – зазначив очільник групи «Нафтогаз» Олексій Чернишов.

Як зазначили у компанії, постачання партії метанолу обсягом 2 000 т потребувало складних логістичних рішень. Причому вперше за час діяльності «Укргазвидобування» цю сировину було доставлено з Європи залізницею.

«З компанією Equinor ми вже декілька років підтримуємо професійні контакти. Сподіваємося на подальше поглиблення співпраці задля забезпечення енергетичної стабільності Європи», – повідомив т.в.о. генерального директора «Укргазвидобування» Олег Толмачов.

Як повідомляв раніше enkorr, у лютому-березні цього року три партії метанолу загальним обсягом 6 тис. т надійшли на склади АТ «Укргазвидобування» у межах донорської допомоги від Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Нагадаємо, що в лютому 2023 року УГВ уклало контракт з польською компанією на придбання 12 тис. тонн метанолу (майже половина річної потреби компанії) за цінами на рівні до повномасштабного вторгнення рф на територію України.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти