У початок

Equinor 2022 року отримав рекордні прибутки

Норвезький виробник нафти й газу Equinor повідомив про рекордний скоригований операційний прибуток у 74,9 млрд доларів США за 2022 рік, що більш ніж удвічі перевищує попередній максимум. Про це повідомляє Reuters.

Компанія отримала такий прибуток, оскільки ціни на газ різко зросли, а результати за четвертий квартал перевершили очікування, підвищивши ціну її акцій на 7%.

Зокрема скоригований прибуток норвезького виробника нафти і газу до сплати податків і відсотків за жовтень-грудень зріс до $15,1 млрд з $15 млрд роком раніше, перевищивши $14,4 млрд, cпрогнозованих в опитуванні 25 аналітиків, проведеному Equinor.

Equinor підвищила регулярні квартальні дивіденди й заявила, що очікує річний грошовий потік від операцій після сплати податків на рівні близько $20 млрд на рік до кінця десятиліття.

Чистий прибуток компанії за рік склав $28,7 млрд проти $8,6 млрд роком раніше.

Торік Equinor стала найбільшим постачальником природного газу в Європі, оскільки російський «газпром» скоротив постачання на тлі підтримки України Заходом, що призвело до підвищення європейських цін на газ до історичного максимуму.

Компанія  у звітах про рекордні прибутки приєдналася до глобальних нафтогазових виробників, таких як ExxonMobil , Shell іі BP.

Нагадаємо, британська нафтогазова компанія BP у вівторок прозвітувала про рекордний прибуток на рівні $28 млрд за 2022 рік, що на 116% перевищує показник 2021 року.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти