У початок

Eni побудує третій завод з виробництва біопалива в Італії

Eni SPA заявила, що очікує дозволу від уряду на початок будівництва свого третього заводу з виробництва біопалива в Італії, який планується збудувати у портовому місті Ліворно. Про це повідомляє Rigzone.

Як зазначається в прес-релізі компанії, проєкт, уперше оголошений у жовтні 2022 року, а в листопаді було подано заявку на оцінку впливу реалізації цього проєкту на навколишнє середовище, очікує офіційних дозволів. Проєкт передбачає будівництво трьох нових установок для виробництва гідрогенізованого біопалива: установки попередньої обробки біогенної сировини; установки Ecofining потужністю 500 тис. тонн на рік; і установки для виробництва водню з метану. Ecofining — це торгова марка технології, розробленої Eni і Honeywell UOP для перетворення біогенної сировини на біопаливо.

«Триває підготовча робота до будівництва трьох нових заводів з біопереробки, будівництво має розпочатися після отримання дозволу регулятора», – повідомила Eni, додавши, що запуск виробництва очікується 2026 року.

Eni поставила за мету збільшити свою потужність з біопереробки з нинішніх 1,65 млн тонн на рік до понад 5,0 млн тонн на рік, щоб стати компанією з нейтральним викидом вуглецю до 2050 року.

Запропонований проєкт має на меті перетворити промислову зону Ліворно в регіоні Тоскана на північно-східному узбережжі Італії.

Два біопереробні заводи Eni, що працюють в Італії, було переобладнано з нафтопереробних заводів (НПЗ), що працюють на викопному паливі. Біопереробний завод у Порто-Маргері в північному прибережному місті Венеції розпочав виробництво в червні 2014 року як перший у світі проєкт успішного перетворення традиційного НПЗ на біопереробний завод. Згідно з інформацією на веб-сайті Eni, його переробну потужність було збільшено з початкових 360 тис. тонн на рік до 400 тис. тонн на рік.

Інший НПЗ, який виходить до Середземного моря в сицилійському місті Гела, було відкрито у серпні 2019 року з переробною потужністю 750 тис. тонн на рік.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти