У початок

Експорт нафтопродуктів Індії у жовтні впав до 6-місячного мінімуму

У жовтні експорт нафтопродуктів з Індії впав до шестимісячного мінімуму. Про це свідчать попередні дані про експорт від аналітичної й розвідувальної компанії Kpler.

Експорт нафтопродуктів з Індії в жовтні становив 1,15 млн барелів на день (б/д). За даними Kpler, це найнижчий показник із квітня, коли він становив 1,04 млн б/д. Експорт нафтопродуктів у жовтні знизився майже на 4% порівняно з вересневим рівнем і приблизно на 20% порівняно з серпневим обсягом.

За даними експертів, було оголошено про часткове закриття на технічне обслуговування в жовтні найбільших нафтопереробних заводів (НПЗ) країни, зокрема нафтопереробного комплексу Reliance Industries Ltd (RIL) Jamnagar. Джамнагарський нафтопереробний комплекс Reliance — це найбільший у світі одиночний нафтопереробний комплекс сукупною потужністю переробки сирої нафти близько 1,4 млн б/д. Експорт нафтопродуктів RIL у жовтні становив менше від 800 тис. б/д, що є найнижчим показником за 12 місяців. НПЗ Paradip Indian Oil Corporation Ltd (IOC) у жовтні було повністю зупинен приблизно на 10 днів.

Індія — третій у світі споживач сирої нафти, вона залежить від імпорту нафти, щоб задовольнити понад 85% свого внутрішнього попиту. Та оскільки потужність переробки становить приблизно 254 млн тонн на рік, або приблизно 5 млн б/д, що є нижчим за внутрішній попит, країна є нетто-експортером нафтопродуктів.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти