У початок

EIA очікує незначного збільшення експорту СПГ із США 2024 року

Згідно з повідомленням EIA, цього року експорт СПГ з США зросте на 2% порівняно з рекордним 2023 роком, тоді як на 2025-й очікується, що експорт СПГ зросте на 18% завдяки запуску нових терміналів СПГ.

Раніше агентство повідомило, що США були найбільшим експортером СПГ 2023 року, а експорт СПГ із США становив у середньому 11,9 млрд кубічних футів на день (Bcf/d), що на 12% більше (1,3 Bcf/d) порівняно з 2022 роком.

Зараз США експортують СПГ через термінали Sabine Pass і Corpus Christi Cheniere, Cameron LNG-термінал Sempra Infrastructure, Calcasieu Pass Venture Global, Freeport LNG, Cove Point LNG і термінал на острові Ельба.

Відповідно до останнього короткострокового енергетичного прогнозу EIA, агентство очікує, що експорт СПГ США становитиме в середньому 12 млрд куб. фут./день 2024 року, що на 2% більше, ніж торік.

2025 року експорт СПГ зросте ще на 2 млрд куб. фут./день (18%), оскільки очікується, що три з п’яти проєктів експорту СПГ, які зараз будуються, розпочнуть роботу й виведуть на повну потужність.

Агентство прогнозує, що потужності експорту СПГ у США працюватимуть з такими ж темпами використання, як і 2023 року, з поправкою на сезонність і щорічне технічне обслуговування ліній скраплення.

EIA очікує, що у квітні й травні 2024 року експорт СПГ знизиться порівняно з квітнем і травнем 2023 року, оскільки два з трьох потягів на експортному об’єкті СПГ у Фріпорті проходять щорічне технічне обслуговування, що збігається зі зниженням світового попиту на СПГ у країнах-імпортерах під час сезону.

Пізніше 2024 року EIA очікує, що Plaquemines LNG Phase I компанії Venture Global і Corpus Christi Stage 3 компанії Cheniere почнуть виробництво СПГ і завантажать перші вантажі до кінця року.

2025 року енергетичні гіганти QatarEnergy й ExxonMobil планують запустити в експлуатацію перші два потяги з трьохпотягового об’єкта для експорту СПГ Golden Pass.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти