У початок

Два танкери у Червоному морі знову атакували дрони хуситів

Два танкери у південній частині Червоного моря зазнали атак дронів, запущених єменськими хуситами, повідомило Центральне командування (CENTCOM) ВМС США в неділю.

Судно Blaamanen під норвезьким прапором повідомило про потрапляння безпілотника хуситів у воду поряд із бортом, про потерпілих чи пошкодження не повідомлялося.

Друге судно — танкер, що належить Габону, під індійським прапором інформував про влучення в нього безпілотника, проте про постраждалих і збитки не згадується.

У повідомленні наголошується, що інформацію про атаки прийняв американський есмінець USS Laboon, який «відповів на сигнали лиха, що надійшли внаслідок цих атак».

Раніше Пентагон заявив, що безпілотник, запущений з території Ірану, атакував танкер із хімікатами в Індійському океані, повідомила газета The Wall Street Journal.

«Танкер для перевезення хімікатів Chem Pluto під прапором Ліберії було атаковано (...) в Індійському океані за 200 морських миль від узбережжя Індії ударним дроном, запущеним з території Ірану», — цитує газета заяву представника Пентагону.

Інцидент стався у суботу. Як повідомляло британське Управління морських торгових операцій, в результаті «атаки безпілотної повітряної системи» на судні виникла пожежа, яку було загашено, ніхто не постраждав.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти