У початок

Два китайських НПЗ Sinochem оголосили банкрутами

Два нафтопереробні заводи (НПЗ) у Китаї, якими керує хімічний конгломерат Sinochem Group Co., були оголошені банкрутами, що підкреслює зустрічні вітри, з якими стикаються старі підрозділи, коли маржа різко падає. Про це повідомляє Bloomberg.

Згідно з окремими заявами місцевого суду, кредитори Zhenghe Group Co. і Shandong Huaxing Petrochemical Group Co., розташовані в східній провінції Шаньдун, не змогли домовитися про плани реструктуризації заводів-боржників, і підприємства були оголошені банкрутами.

Так звані «чайники», невеликі прості переробні підприємства, які здебільшого належать приватним особам, стикаються зі слабким попитом на паливо, оскільки економічне відновлення країни не набирає темпів, а використання електромобілів зростає. Це призвело до різкого падіння операційних ставок на чайниках, згрупованих у Шаньдуні.

Два заводи, які торік подали заявку на реструктуризацію, раніше були частиною China National Chemical Corp., або ChemChina, і були придбані Sinochem після злиття двох груп. Раніше Argus повідомляв про їх банкрутства.

Інший завод-чайник Sinochem, Shandong Changyi Petrochemical Co., мав провести зустріч із кредиторами наприкінці вересня, згідно з окремою заявою. Три заводи, створені минулого століття для перероблення сирої нафти з місцевого родовища, мають сумарну потужність перероблення понад 300 тис. барелів на день (б/д), хоча більшість їхніх установок простоюють місяцями.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти