У початок

До 2029 року Adnoc Gas витратить понад $13 млрд на розвиток

Газовий і СПГ-підрозділ Adnoc, Adnoc Gas, планує інвестувати понад 13 млрд доларів США у внутрішні й міжнародні можливості зростання протягом наступних п’яти років, повідомляє LNG Prime.

Компанія Adnoc Gas з ОАЕ повідомила 1 квітня, що провела свої перші щорічні загальні збори (AGM) після першого публічного розміщення акцій у березні 2023 року.

Під час зустрічі під керівництвом голови Ахмеда Аль Джабера акціонери компанії схвалили пропозицію ради директорів розподілити дивіденди за 2023 рік обсягом $3,25 млрд.

Він сказав, що ціна її акцій компанії зросла на 30% з березня 2023 року до кінця року, збільшивши її ринкову капіталізацію до 65 млрд доларів США, і Adnoc Gas потрапила до 20 найкращих нафтогазових компаній світу.

2023 року Adnoc Gas уклала контракти на суму $4,9 млрд, щоб розширити свою обробну потужність і охопити більше клієнтів, і ці проєкти забезпечать додаткові обсяги продажів до 20%. 

«Імпульс наших міжнародних продажів зріс 2023 року з підписанням експортних угод про скраплений природний газ (СПГ) на суму до $2 млрд, що забезпечило нам прибуток у найближчі роки й використало зростаючий глобальний попит на СПГ як перехідне паливо», — зазначив Аль Джабер.

«У період між 2024 і 2029 роками ми плануємо інвестувати понад $13 млрд у внутрішні й міжнародні можливості для зростання, причому очікується, що наша передбачувана маржа підвищить наш Ebitda до 40% до 2029 року», — додав він.

«Крім того, ми прагнемо збільшити обсяги експорту СПГ на зростаючому світовому ринку. Наша мета — придбати новий СПГ-завод Ruwais і більш ніж подвоїти наші виробничі потужності СПГ до 2028 року», — заявив Аль Джабер.

Adnoc нещодавно підписав угоду з підрозділом німецького імпортера газу Securing Energy for Europe (SEFE) про постачання останнього СПГ із запланованого СПГ-терміналу в Аль-Рувайсі.

До цього компанія підписала свою першу угоду на постачання СПГ для цього терміналу з китайською ENN.

Цього року Adnoc планує прийняти остаточне інвестиційне рішення щодо заводу потужністю 9,6 млн тонн на рік.

Adnoc вже володіє 70% акцій Adnoc LNG, яка зараз виробляє близько 6 млн тонн СПГ на своїх підприємствах на острові Дас.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти