У початок

Для Європи передбачили різке зниження попиту на газ

У середньостроковій перспективі сумарний обсяг промислового попиту на природний газ у Європі може впасти в діапазоні від 10 до 20% залежно від виду діяльності конкретних споживачів.

Про це заявила головний виконавчий директор французької енергетичної компанії Engie Кетрін МакГрегор, слова якої наводить Bloomberg.

Згідно з її прогнозом, тенденція зниження промислового попиту на газ у Європі матиме довгостроковий структурний характер. Відновлення інтересу до цього виду палива в регіоні не варто чекати наступного опалювального сезону. «Ми не думаємо, що ситуація (з промисловим споживанням газу в ЄС — ред.) погіршиться, але вважаємо, що зниження попиту має досить структурний характер», — сказала МакГрегор.

Аналітики пов'язують поступове зниження попиту на газ у Європі з низкою чинників. Однією з ключових причин такої динаміки вони називають загальне здорожчання енергоносіїв у регіоні на тлі різкого скорочення постачання російського палива. У результаті промислові споживачі стали частіше знижувати витрати на газ за допомогою заходів енергозбереження.

Про поступовий початок кінця ери викопного палива на глобальному рівні раніше попереджав голова Міжнародного енергетичного агентства (МЕА) Фатіх Бірол. З його слів, пік попиту на нафту, газ і вугілля у світі настане вже до кінця цього десятиліття. Після проходження максимального рівня споживання їм на зміну мають прийти відновлювані джерела енергії, включаючи вітрові й сонячні генерації.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти