У початок

Дизельна маржа в Європі зросла до 13-місячного максимуму

Маржа переробки дизельного пального на баржах у Північно-Західній Європі зазнала помітного зростання, досягнувши приблизно $42,70/бар. 9 лютого, повідомляє ChemAnalyst. Це ознаменувало значне зростання порівняно з $39/бар. попередньої сесії, досягнувши найвищого рівня з січня 2023 року.

Зростання маржі було пов’язано з низкою факторів, включаючи поточне технічне обслуговування нафтопереробних заводів (НПЗ) і збої в Червоному морі, що призвело до скорочення постачань на ринку.

Підвищення рентабельності нафтопереробки відображало вплив скорочення доступності постачань із початком сезону технічного обслуговування НПЗ у Європі й збоями в Червоному морі, що сприяло скороченню постачань дизельного комплексу.

Окрім регіональних факторів, помітних зрушень зазнав світовий ринок дистилятів. Запаси дистилятів у США, включаючи дизельне пальне й мазут, продемонстрували значне скорочення на 3,2 млн барелів за попередній тиждень. Загальні запаси дистиляту в США впали до 127,6 млн барелів, перевершивши очікування ринку щодо більш скромного падіння на 1 млн барелів. Це несподіване скорочення запасів дистилятів у США сприяло ширшій динаміці, яка вплинула на глобальні ціни на дизельне пальне.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти