У початок

Директору білоруської паливної компанії повідомлено про підозру за несплату податків – Нацполіція

Оперативники департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції встановили компанію, яка на території України надає допоміжні послуги у сфері добування нафти і природного газу. Про це повідомляє департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України. 

Зазначається, що кінцевим власником цієї компанії був Державний комітет з майна Республіки Білорусь, а у своїй діяльності компанія використовувала обладнання підсанкційного республіканського унітарного підприємства «Бєлоруснафта».

«Під час подальшого розслідування правоохоронці з’ясували, що з метою ухилення від сплати податків директор компанії зазначав у податкових деклараціях недостовірні дані щодо сум отриманого прибутку. Таким чином до державного бюджету України не було сплачено понад 60 млн грн податків», — йдеться у повідомленні.

Слідчі управління поліції в метрополітені ГУНП в місті Києві за процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури міста Києва повідомили про підозру директорові білоруської компанії. Йому інкримінують вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Окрім того, на майно й корпоративні права компанії було накладено арешт. Арештовані активи загальною вартістю 4 млрд грн передано в комерційне управління до Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

У рамках цього кримінального провадження досліджуються факти причетності компанії до фінансування дій, спрямованих на підтримку окупаційної армії.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти