У початок

ConocoPhillips підвищів прогноз виробництва за весь рік

Компанія ConocoPhillips дещо підвищила свої очікування виробництва за весь рік, незважаючи на те, що квартальний прибуток був нижчим, ніж очікувалося. Про це повідомляє Reuters.

Квартальні звіти нафтовидобувних компаній США були підірвані низькими цінами на нафту й газ в останні місяці, хоча підвищення видобутку допомогло компенсувати певні втрати. 

У ConocoPhillips заявили, що видобуток зріс на 6%, до 1,81 млн барелів нафтового еквіваленту на добу у другому кварталі, що відповідає вищій межі попереднього прогнозу компанії, з рекордним видобутком у нижчих 48 штатах США.

Це допомогло компанії підвищити прогноз видобутку на весь рік вдруге цього року, і тепер очікується, що він становитиме від 1,80 до 1,81 млн барелів нафти на добу. У травні компанія заявила, що очікує видобуток від 1,78 до 1,80 млн барелів нафти на добу.

ConocoPhillips також звузила орієнтовний діапазон капітальних витрат до 10,8-11,2 млрд доларів США з попередніх прогнозів у $10,7 млрд до $11,3 млрд.

Прибуток у другому кварталі знизився більш ніж удвічі, до $1,84 за акцію, оскільки середня ціна на нафту і газ упала на 39%, до $54,50 за барель нафтового еквіваленту в кварталі.

Згідно з даними Refinitiv, аналітики очікували в середньому прибуток $1,95 на акцію.

Акції компанії впали на 2,2%, до $113,01 на передринкових торгах.

Конкурент Occidental Petroleum також підвищив свій прогноз видобутку на весь рік, але не досягнув очікуваного прибутку в другому кварталі через падіння цін.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти