У початок

Ціни на пальне у Великобританії оновили історичний максимум

Середня вартість бензину у Великобританії перевищила позначку £1,785 ($2,24) за літр, що стало найвищим показником за всю історію ведення статистики в країні. Про це у вівторок повідомив телеканал Sky News із посиланням на галузеві дослідження.

Таким чином, лише за останню добу літр бензину здорожчав на 6 пенсів (7,5 цента), а історичні максимуми протягом останніх місяців оновлюються кожні кілька днів.

Ціни на дизпальне у королівстві також збільшуються на тлі проблем нафтопереробних заводів у всьому світі й зростання цін на енергоносії через антиросійські західні санкції, введені у відповідь на події в Україні.

Дизельне пальне здорожчало до рекордних £1,852 за літр ($2,31). Телеканал зазначає, що рік тому бензин і дизель у Великій Британії в середньому відпускали за £1,29 і £1,31 за літр відповідно.

Експерти звертають увагу на те, що зростання вартості спостерігається, попри скорочення британським урядом паливного збору на 5 пенсів (6 центів) за літр на період до березня наступного року.

Нагадаємо, Євросоюз наприкінці травня запровадив шостий пакет санкцій проти рф, де головним елементом стала відмова від російської нафти, що транспортується морем. Вказаний крок дасть змогу Євросоюзу відмовитися від 90% російської нафти до кінця 2022 року.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти