У початок

Ціни на нафту зростають після падіння напередодні, Brent — $104,35 за барель

Ціни на нафту піднімаються в середу після різкого зниження напередодні через зміцнення долара США й нову хвилю побоювань, що попит на енергоресурси скоротиться у разі глобального економічного спаду.

Інвестори закладають у ринок можливість рецесії у глобальній економіці внаслідок посилення грошово-кредитної політики світовими ЦП, ігноруючи сигнали фізичного скорочення пропозиції нафти, зазначає агентство Bloomberg.

«Ціни на нафту підуть вгору, як тільки ринок упорається з нинішньою тенденцією уникнення ризиків, — каже аналітик UBS AG Wealth Management Уейн Гордон. — Ми бачимо проблеми з видобутком у Північній Африці, ми бачимо, що країни ОПЕК не можуть наростити видобуток згідно з квотами, що збільшуються, при цьому якщо казати про попит, він залишається високим, якщо не збільшується».

Вартість вересневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:15 КСК у середу становить $104,35 за барель, що на $1,58 (1,54%) вище за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у вівторок ці контракти впали в ціні на $10,73 (9,5%) — до $102,77 за барель, що є мінімумом з 10 травня, повідомляє «Інтерфакс-Украна».

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на серпень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) становить на цей час $100,48 за барель, що на $0,98 (0,98%) вище за підсумкове значення попередньої сесії. На час закриття ринку у вівторок вартість цих контрактів впала на $8,93 (8,2%), до мінімальних з 25 квітня $99,5 за барель.

Аналітики Goldman Sachs вважають, що падіння цін на нафту у вівторок було надмірним.

«Хоча ймовірність рецесії в економіці збільшується, нафтовому ринку ще рано піддаватися цим побоюванням, — йдеться в огляді Goldman. — Глобальна економіка, як і раніше, зростає, а темпи підвищення попиту на нафту цього року суттєво перевищать темпи збільшення ВВП».

У Китаї, який відновлюється після зняття карантинних обмежень, попит на енергоносії почав зростати, зазначають джерела Bloomberg. Споживання бензину й дизельного пального в країні у червні, за їхніми даними, наблизилося до 90% від рівнів червня 2019 року.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти