У початок

Ціни на нафту ростуть завдяки спекуляціям про відновлення економіки Китаю – Bloomberg

Припущення про те, що Китай пом’якшить політику проти Covid, стимулюють ринки. Нафта зросла завдяки припущенням про те, що політики Китаю готуються поступово вийти з політики країни Covid Zero, повідомляє Bloomberg.

Ф'ючерси West Texas Intermediate торгувалися вище $88 за барель після втрати близько 3% за дві попередніх сесії. Нафта піднялася на світових фондових ринках після того, як неперевірена публікація в соцмережах викликала припущення, що Пекін планує поступово скасувати обмеження Covid попри те, що Міністерство закордонних справ країни заявило, що не знало про такий план. Ослаблення долара також підтримало ціни, оскільки товари, оцінені у валюті, були більш привабливими для покупців.

«Потенційні зміни в політиці Китаю щодо Covid — реальні чи припущені — створять волатильність у торгівлі сирою нафтою», — сказала Ребекка Бабін, старший трейдер енергоресурсів у CIBC Private Wealth Management. Але вона попередила, що якби «інвестори справді думали, що Китай змінює свою політику щодо Covid, підвищення було б набагато більш значним».

У той час як нафта здешевшала майже на третину з початку червня, ф’ючерси наприкінці жовтня виросли в першому місячному прирості з травня – завдяки угоді ОПЕК+ про скорочення видобутку. Генеральний секретар групи Хайтам аль Гайс заявив у понеділок, що скорочення були необхідними, оскільки економічна невизначеність призведе до надлишку постачань у цьому кварталі. Але перспективи пропозиції затьмарені майбутніми санкціями Європейського Союзу щодо потоків російської нафти, які мають набути чинності 5 грудня, через повномасштабне вторгнення росії в Україну. 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти