У початок

Ціни на нафту перейшли до слабкого зростання, Brent — $97 за барель

Ціни на нафту перейшли до слабкого зростання під час торгів удень у понеділок.

Вартість жовтневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures до 14:20 у понеділок складає $97,03 за барель, що на $0,31 (0,32%) вище за ціну на закриття попередньої сесії, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Ціна ф'ючерсів на WTI на жовтень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) становить на цей час $90,79 за барель, що на $0,35 (0,39%) більше за підсумкове значення попередньої сесії.

Каспійський трубопровідний консорціум (КТК) призупинив експлуатацію двох із трьох нафтоналивних причалів на морському терміналі через пошкодження. «Використання одного ВПУ на цю мить дасть змогу виконати заявки відправників вантажу у знижених обсягах», — йдеться в повідомленні КТК.

У центрі уваги учасників ринку залишається ситуація навколо іранської ядерної угоди. Президент США Джо Байден у неділю обговорив із лідерами Франції, Німеччини й Великобританії перемовини про ядерну угоду, а також потребу посилити підтримку партнерів у Близькосхідному регіоні, повідомляє агентство Bloomberg.

Тим часом Іран офіційно відмовився від вимоги скасування санкцій щодо Корпусу вартових ісламської революції (КШІР), яка була однією з головних перешкод на шляху відновлення ядерної угоди, повідомив телеканал CNN із посиланням на джерела.

Також ринок стежить за ситуацією у Китаї, найбільшому імпортері нафти у світі. Влада провінції Сичуань продовжила обмеження на постачання електроенергії промисловим підприємствам і вжила інших екстрених заходів для боротьби з перебоями в енергопостачанні, пише Treading Economics. Все це негативно впливає на активність у промисловому секторі регіону.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти