У початок

Ціни на нафту опускаються після різкого підйому минулого тижня

Ціни на нафту опускаються у понеділок після підйому більш ніж на 2% у п'ятницю на інформації про намір росії зменшити видобуток.

Вартість квітневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures на 7:10 за київським часом у понеділок становить $85,58 барель, що на $0,81 (0,94%) нижче за ціну на закриття попередньої сесії. У п'ятницю ці контракти здорожчали на $1,89 (2,2%), до $86,39 за барель.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на березень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) опустилася на цей час на $0,92 (1,15%), до $78,8 за барель. За підсумками попередньої сесії вартість контрактів збільшилася на $1,66 (2,1%), до $79,72 за барель.

За минулий тиждень Brent здорожчала на 8,1%, WTI – на 8,6%.

У п'ятницю, 10 лютого, віце-прем'єр рф алєксандр новак повідомив журналістам, що у березні країна має намір скоротити видобуток нафти на 500 тис. б/д.

Таке рішення росії стало першим серйозним сигналом, що запроваджені проти країни західні санкції впливають на її виробництво, зазначає агентство Bloomberg.

ОПЕК+ навряд чи нарощуватиме видобуток нафти у відповідь на її зниження росією, сказали кілька представників країн альянсу, які побажали залишитися невідомими.

Вільні потужності для нарощування виробництва із членів ОПЕК+ мають Саудівська Аравія та ОАЕ.

Більшість аналітиків уже заклали в ціни можливість зниження видобутку нафти росією на 700-900 тис. барелів на 2023 рок, зазначає старший трейдер CIBC Private Wealth US Ребекка Бабін.

«Ключовим чинником, який може призвести до виходу цін із поточного діапазону, є динаміка китайського попиту», – каже вона.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти