У початок

Ціни на бензин в США досягли історичного максимуму

За останні 12 місяців вартість пального в Сполучених Штатах зросла на 62% і досягла рекордної позначки $5 за галон (3,8 літра). Про це повідомляє Американська автомобільна асоціація, пише УНІАН.

Це рекордний рівень, досягнутий після кількох місяців стрімкого зростання цін на пальне. Рік тому середня ціна на галон бензину у США становила $3,07.

Підвищення цін на пальне слідує за неухильним зростанням цін на нафту, які різко впали в перші дні пандемії COVID-19 через падіння попиту, але знову зросли в міру відновлення світової економічної активності.

Наразі барель сирої нафти продається в Лондоні і Нью-Йорку за ціною понад $120.

Згідно з урядовими даними, загальні ціни на енергоносії в США у травні зросли майже на 35% порівняно з тим самим місяцем торік. Це сприяло загальному зростанню споживчих цін у США, які у травні підскочили на 8,6% порівняно з аналогічним періодом минулого року, що стало рекордним зростанням за останні 40 років.

Джозеф Байден критикує американську нафтову промисловість і застерігає, що енергетичним компаніям не варто «зловживати проблемами, створеними війною в Україні, для отримання надмірного прибутку і підвищення цін, що погіршує становище родин» у США.

Як відомо, інфляція в США досягла сорокарічного максимуму.

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти