У початок

Ціна нафти Brent знизилася до $111,61 за барель

Нафтові котирування слабо знижуються вранці у понеділок після зростання за підсумками попереднього тижня. Вартість вересневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:15 у понеділок становить $111,61 за барель, що на $0,02 (0,02%) нижче за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у п'ятницю ці контракти здорожчали на $2,6 (2,4%), до $111,63 за барель.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на серпень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) становить на цей час $108,37 за барель, що на $0,06 (0,06%) нижче за підсумкове значення попередньої сесії. До закриття ринку у п'ятницю вартість цих контрактів зросла на $2,67 (2,5%), до $108,43 за барель.

Вартість Brent за минулий тиждень піднялася на 2,3%, WTI здорожчала на 0,8%, за даними Dow Jones Market Data.

Ціни на нафту цього року досягали багаторічних максимумів, ціна на Brent у березні перевищувала $140 за барель, проте в останні тижні котирування знизилися до поточних рівнів на тлі занепокоєння ринку щодо перспектив економічного зростання в майбутньому і навіть ризиків рецесії, які можуть підірвати попит на нафтопродукти.

Водночас побоювання недостатньої пропозиції, що зберігаються, на тлі ознак зростаючої економічної активності в Китаї підтримують настрої на нафтовому ринку.

Трейдери минулого тижня активно стежили за черговою зустріччю міністрів країн ОПЕК+. Нафтовий альянс ухвалив рішення підтвердити раніше запланований план збільшення квот нафтовидобутку на 648 тис. барелів на добу (б/д) в серпні.

Тим часом цього місяця президент США Джо Байден вирушить на Близький Схід для обговорення з Саудівською Аравією та ОАЕ можливостей активнішого нарощування нафтовидобутку.

Додатковим драйвером зростання минулого тижня виступило і те, що Лівійська нафтогазова корпорація (NOC) підтвердила оголошення форс-мажору на терміналах Асідра й Рас-Лануф і родовищі Аль-Філ зі збереженням форс-мажору на терміналах Брега і Зуейтіна. Компанія повідомила, що експорт нафти знизився на 865 тис. б/д порівняно зі звичайними значеннями.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти