У початок

Ціна на нафту Brent знизилася до $84,4 за барель

Трейдери оцінюють наслідки урагану «Берил», що обрушився у понеділок на узбережжя Техасу, а також прогнози попиту й неофіційні дані про нафтові резерви США.

Котирування вересневих ф'ючерсів на сорт Brent на Лондонській біржі ICE Futures до 8:15 за Києвом зменшилися на $0,27 (0,32%) – до $84,39 за барель. У вівторок їх ціна знизилася на $1,09 (1,3%) і досягла $84,66 за барель – мінімуму з 17 червня.

Ф'ючерси на нафту WTI на серпень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) до вказаного часу втратили $0,2 (0,25%) - до $81,21 за барель. За підсумками попередніх торгів, вартість цих контрактів зменшилася на $0,92 (1,1%) і становила мінімальні з 26 червня $81,41 за барель.

Поки що вплив урагану «Берил» на спотові ринки нафти й газу «здається обмеженим, і, що критично важливо, незабаром очікується повне відновлення операцій, тому суттєвого впливу на фінансові ринки енергоносіїв не очікується», наводить MarketWatch думку співредактора Sevens Report Research Тайлера Річі.

За його словами, НПЗ, які заздалегідь призупинили роботу, або вже запущені знову, або запускаються, а рух Х'юстонським судноплавним каналом має повністю відновитися в середу.

Ураган Берил позбавив електрики мільйони людей і призвів до скасування близько 1,7 тис. авіарейсів, пише MW.

Тим часом міненерго США напередодні знизило прогноз світового попиту на нафту 2024 року на 70 тис. барелів на добу (б/д), до 102,91 млн б/д.

При цьому прогноз ціни на Brent цього року підвищено до $86,37/бар. із $84,15/бар., за даними щомісячного звіту управління енергетичної інформації (EIA) відомства.

Оприлюднені напередодні дані Американського інституту нафти (API) показали зниження запасів нафти в країні за тиждень на 1,9 млн барелів. Офіційні дані про резерви будуть опубліковані о 17:30 за київським часом у середу.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти