У початок

Ціна на нафту Brent знизилася до $117,4 за барель

Ціни на нафту опускаються в понеділок на новинах про запровадження Китаєм серйозних обмежувальних заходів для стримування поширення коронавірусу.

Влада Шанхаю з понеділка закриває на чотири дні східну частину міста, в якій розташовано фінансовий район та індустріальні парки, для проведення масового тестування громадян, повідомляє агентство Bloomberg. Надалі, також на чотири дні, буде закрито західну частину міста. Експерти побоюються, що карантинні обмеження послаблять попит на енергоносії у Китаї.

Вартість травневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:15 за Києвом у понеділок становить $117,4 за барель, що на $3,25 (3,69%) нижче за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у п'ятницю ці контракти здорожчали на $1,62 (1,4%), до $120,65 за барель.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на травень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) становить на цей час $110,54 за барель, що на $3,36 (2,95%) нижче за підсумкове значення попередньої сесії. У п'ятницю вартість цих контрактів збільшилася на $1,56 (1,4%), до $113,9 за барель.

Протягом минулого тижня Brent здорожчала майже на 12%, WTI – на 10,5%. Підвищенню цін на нафту, крім розв'язаної росією війни проти України, що триває, сприяли повідомлення про атаку на нафтосховище в Саудівській Аравії, відповідальність за яку взяли на себе єменські повстанці-хусити.

У суботу лідер хуситів Махді Аль-Машат оголосив про припинення атак на три дні, повідомляє Bloomberg.

«Цілком природно, що нафтовий ринок почав закладати в котирування побоювання щодо перспектив попиту, — зазначає засновник Vanda Insights у Сингапурі Вандана Харі. — Основним чинником, здатним змінити динаміку ринку, є статус дипломатичних перемовин росії з Україною. Я не стала б виключати продовження різких коливань цін».

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти