У початок

Ціна на нафту Brent стабілізувалася після зниження у вівторок і середу

Нафта у четвер стабільна після зниження за підсумками двох попередніх сесій. Наразі Brent коштує $82,66 за барель.

Трейдери оцінюють дані про зміну запасів палива у США, а також заяви голови Федеральної резервної системи Джерома Пауелла.

Керівництво Федрезерву поки що не прийняло рішення про те, на яку величину підніме базову процентну ставку на березневому засіданні, заявив глава американського ЦБ. Це, з його слів, залежатиме від статданих щодо інфляції і зайнятості в Штатах, які ФРС ще належить оцінити.

Котирування травневих ф'ючерсів на нафту марки Brent на лондонській біржі ICE Futures за даними на 7:03 за Києвом становило $82,66 за барель, як і на закриття попередніх торгів. У середу ці контракти здешевшали на $0,63 (0,8%).

Ціна ф'ючерсів на нафту сорту WTI на квітень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) зменшилася на $0,02 (0,03%) – до $76,64 за барель. За підсумками попередніх торгів вартість контрактів опустилася на $0,92 (1,2%) і становила $76,66.

Комерційні запаси нафти в США минулого тижня зменшилися на 1,69 млн барелів – до 478,51 млн барелів. Про це свідчать дані щотижневої доповіді Міністерства енергетики країни. Це перше скорочення показника за останні 11 тижнів.

Резерви бензину знизилися на 1,13 млн барелів, тоді як дистилятів збільшилися на 138 тис. барелів.

Експерти очікували зростання запасів нафти на 1,6 млн барелів, зменшення запасів бензину – на 2 млн барелів і дистилятів – на 1,3 млн барелів.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти