У початок

Ціна на нафту Brent опустилася до $91,38 за барель

Ціни на нафту марки Brent продовжують знижуватися в середу після різкого падіння напередодні, спричиненого побоюваннями щодо світового попиту на пальне.

Вартість листопадових ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:15 за київським часом у середу становить $91,38 за барель, що на $1,45 (1,56) нижче за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у вівторок ці контракти здешевшали на $2,91 (3%), до $92,83 за барель.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на жовтень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) становить на цей час $85,28 за барель, що на $1,6 (1,84%) нижче за підсумкове значення попередньої сесії. На закриття ринку напередодні вартість цих контрактів збільшилася на 1 цент, до $86,88 за барель.

Аналітики зазначають, що імпульс до зростання, викликаний рішенням ОПЕК+ скоротити квоту на видобуток на жовтень на 100 тис. барелів на добу (б/д) щодо вересня, сходить нанівець.

«Незначне скорочення видобутку так само мало вплине на загальний ринок, як і аналогічне підвищення місяцем раніше, особливо з урахуванням того, що картель все одно видобуває значно менше за цільовий рівень», – зазначив аналітик сировинного ринку в Commerzbank Карстен Фрітш.

Негативними чинниками для ринку стали тривожні новини про нові локдауни в Китаї й побоювання, що агресивне посилення грошово-кредитної політики провідними центробанками світу призведе до зниження глобального попиту на паливо, пише MarketWatch.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти