У початок

Ціна на Brent знову піднялася вище за $100 за барель

Ціни на нафту помірно зростають у п'ятницю вранці після зниження напередодні.

Вартість жовтневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:03 за київським часом у п'ятницю склала $100,12 за барель, що на $0,78 (0,79%) вище за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у четвер ці контракти здешевшали на $1,88 (1,9%), до $99,34 за барель.

Ціна ф'ючерсів на WTI на жовтень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) склала на цей час $93,28 за барель, що на $0,76 (0,82%) більше від підсумкового значення попередньої сесії. На закриття торгів напередодні вартість WTI знизилася на $2,37 (2,5%), до $92,52 за барель.

«Нафтотрейдери фокусуються всього на двох речах, – сказав старший ринковий аналітик AvaTrade Наїм Аслан. – Це ймовірність укладання ядерної угоди щодо Ірану, яка дозволить повернути на ринок іранську нафту, і, що ще важливіше, видобуток у країнах ОПЕК».

«На ринку багато чуток про те, що укладення угоди з Іраном дуже ймовірне, оскільки країна, судячи з усього, відмовилася від деяких важливих вимог, – додав він. – Тональність висловлювань представників США і їхніх союзників у Європі також здається вкрай позитивною».

Тим часом Саудівська Аравія, найбільший виробник нафти в ОПЕК, почала вести розмови про скорочення видобутку картелем, зазначив експерт.

«Це дозволяє заспокоїти головне побоювання трейдерів щодо того, що повернення на ринок іранської нафти дестабілізує баланс попиту й пропозиції», – сказав Аслам.

Наступне засідання ОПЕК відбудеться 5 вересня.

Також учасники ринку стежать за щорічним економічним симпозіумом, що відбувається у Джексон-Хоулі. У п'ятницю на заході заплановано виступ голови Федеральної резервної системи Джерома Пауелла, на який може відреагувати долар, що, в свою чергу, позначиться на цінах на сировинні товари, зазначив старший стратег SIA Wealth Management Колін Чешинськи.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти