У початок

Ціна на Brent піднялася вище за $120 за барель

Котирування нафти зростають у понеділок, ціна на Brent піднялася вище за $120 за барель на очікуваннях пом'якшення карантинних обмежень у Китаї.

Влада Шанхаю оголосила, що всі виробничі підприємства в місті зможуть відновити роботу з червня. У Пекіні заявили, що поширення коронавірусу в столиці КНР взято під контроль, повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на Bloomberg.

Європейські країни продовжують обговорювати можливість запровадження ембарго на постачання російської нафти в регіон. У неділю погодити черговий пакет санкцій проти росії не вдалося через відмову Угорщини підтримати це рішення, і перемовини триватимуть цього тижня. Джерело Bloomberg у керівництві ЄС однак вважає, що угода між європейськими країнами, як і раніше, можлива, і її може бути досягнуто найближчими днями.

На 8:15 за київським часом липневі ф'ючерси на Brent дорожчали на лондонській біржі ICE Futures на $0,77 (0,64%), до $120,2 за барель. У п'ятницю Brent здорожчала на $2,03 (1,7%), до $119,43 за барель.

Липневі ф'ючерси на WTI на цей час дорожчали на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) на $1,03 (0,9%), до $116,10 за барель. За попередню сесію контракт здорожчав на $0,98 (0,9%), до $115,07 за барель.

«Нафтовий ринок стискається навіть без нових європейських санкцій у зв'язку з початком автомобільного сезону в США, на який припадає пік попиту на нафту», — зазначає аналітик із сировинного сектору Australia & New Zealand Banking Group Ltd. Деніел Хайнс.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти