У початок

Ціна на Brent наблизилася до $96 за барель

Котирування нафти помірно зростають у четвер після зльоту до двотижневих максимумів напередодні на даних про скорочення запасів бензину в США і про зниження курсу долара.

На 8:02 за Києвом грудневі ф'ючерси на Brent дорожчали на лондонській біржі ICE Futures на $0,24 (0,25%), до $95,93 за барель. У середу Brent здорожчала на $2,17 (2,3%), до $95,69 за барель.

Грудневі ф'ючерси на WTI на цю мить дорожчали на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) на $0,19 (0,22%), до $88,1 за барель. За попередню сесію контракт здорожчав на $2,59 (3%), до $87,91 за барель.

26 жовтня Міненерго США повідомило, що комерційні запаси нафти в країні минулого тижня збільшилися на 2,59 млн барелів, тоді як опитані Bloomberg експерти очікували помірнішого зростання – на 1,5 млн барелів.

Товарні запаси бензину знизилися на 1,48 млн барелів, а резерви дистилятів збільшилися на 170 тис. барелів. Аналітики прогнозували зменшення запасів бензину на 1,5 млн барелів, дистилятів – на 1 млн барелів.

«Скорочення запасів бензину говорить про те, що, можливо, справи в економіці тай у плані поїздок на автомобілях не такі погані, як очікувалося», – зазначив президент Strategic Energy & Economic Research Майкл Лінч.

Індекс, який розраховується ICE, що показує динаміку долара щодо шести основних світових валют, напередодні впав на 1,2%. Підйом цін на нафту в середу «насправді став наслідком зниження долара», сказав MarketWatch старший аналітик The Price Futures Group Філ Флінн.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти