У початок

Chevron Australia з профспілками досягти угоди не вдалося

У п’ятницю, 13 жовтня, перемовини щодо угоди про заробітну плату і умови між Chevron і профспілками на її підприємствах з виробництва скрапленого природного газу (СПГ) в Австралії досягли прогресу, але не вдалося підписати угоду про припинення багатомісячних трудових суперечок.

Як повідомляє Reuters, у п’ятницю Chevron і профспілки провели третій день перемовин перед австралійським промисловим арбітром, Комісією чесної праці (FWC), але, зі слів представника профспілки, який брав участь у перемовинах, залишається «кілька» питань.

Представник профспілок, побажавши висловитись на умовах анонімності, не повідомив подробиць, але сказав, що подальші перемовини заплановано на понеділок.

Chevron не відразу відповіла на запит про коментарі, але раніше заявляла, що на шляху остаточної угоди є лише невелика кількість питань, включаючи відшкодування витрат на проїзд і харчування, додавши, що вона прагне досягти угоди.

П’ятничні перемовини – це другий раунд за посередництва FWC за останній місяць.

Наприкінці вересня профспілки припинили тижні страйків на підприємствах, які постачають близько 6% світового СПГ, після попереднього раунду переговорів, який призвів до угоди.

Однак через кілька тижнів профспілки звинуватили Chevron у невиконанні певних зобов’язань і заявили, що відновлять страйки 19 жовтня.

У Європі базовий місячний контракт на газ у Нідерландах у п’ятницю вранці виріс на 0,91 євро – до 54,20 євро/МВт•год, а відсутність угоди посилила зростання, спричинене геополітичною напругою й наближенням зими у Північній півкулі.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти