У початок

Чеська Mero розпочала модернізацію нафтопроводу TAL

Чеська компанія Mero розпочала роботи з модернізації нафтопроводу TAL для збільшення його пропускної спроможності, повідомляється у прес-релізі компанії.

Зокрема, стартували роботи із заміни й модернізації насосів і двигунів, зібрано команду управління проєктом.

«Ми завершили підбір технологічних компонентів, які будемо встановлювати на окремих ділянках трубопроводу. (...) Роботи йдуть відповідно до графіка, поставки нафти до Чехії будуть збільшені з початку 2025 року, і ми очікуємо завершення всіх робіт, включаючи можливі будівельно-технологічні доробки на нафтобазах Чехії й Німеччини», — наводяться в повідомленні слова технічного директора Mero Зденека Дундра.

Уточнюється, що серйозну модернізацію проведуть на центральній нафтобазі в Нелагозеві.

Проєкт TAL-PLUS має на меті збільшення постачання нафти до Чехії на 4 млн т на рік з 2025-го і забезпечення повної незалежності республіки від російського нафтопроводу «Дружба». Інвестиції Mero для реалізації проєкту оцінюються в 1,3-1,6 млрд чеських крон (близько $59-73 млн — ІФ-У). Роботи, пов'язані з розширенням пропускної спроможності TAL, торкнуться об'єктів у чотирьох країнах — в Італії, Австрії, Німеччині й Чехії.

Трубопровід TAL безпосередньо пов'язаний з інфраструктурою Mero у Фобурзі (Баварія), звідки нафта транспортується до Чехії трубопроводом IKL, потужність якого вже дозволяє повністю задовольнити попит Чехії.

Найбільші акціонери консорціуму TAL — OMV (32%) та Shell (19%), також серед співвласників ще кілька міжнародних гравців ринку.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти