У початок

Черг не буде: «Енергетичка» розширює можливості митного оформлення

Енергетична митниця Державної митної служби України проводить роботи із запуску додаткових підрозділів митного оформлення пального для автотранспорту. Про це enkorr повідомили в прес-службі «Енергетички».

За даними митниці, зокрема планується, що по одному новому терміналу буде відкрито поблизу західного й південного кордонів. «Відкриття ще одного терміналу наразі обговорюється», — зазначив представник митниці.

Представник керівництва Енергетичної митниці також зауважив, що установа готова до повернення акцизного податку. «Черг не буде. Окрім відкриття нових пунктів збільшується кількість працівників на вже існуючих», — каже співрозмовник  enkorr.

Зазначимо, що в розмовах з enkorr трейдери нерідко висловлювали побоювання, що після повернення акцизів можуть виникати проблеми зі швидкістю розмитнення пального.

«Майже з початку війни більшість митного оформлення відбувалося за спрощеною процедурою, без заїзду на митний термінал. Тепер кожен бензовоз буде зобов’язаний проходити пункти пропуску, через що можуть створюватися черги й, відповідно, затримки з постачанням пального», — розповідав один із постачальників.

Як зазначається у повідомленні Енергетичної митниці, зараз функціонує 7 постійних місць прибуття автомобільного транспорту, на території яких створено належні умови для проведення якісного швидкого митного оформлення.

Нагадаємо, 30 вересня набув чинності закон №7668-д про внесення змін до розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України щодо ставок акцизного податку на період дії правового режиму воєнного, надзвичайного стану.

Згідно з законом, акцизи на різні види пального повертаються обсягом:

  • для бензину — 100 євро за 1000 літрів;
  • для дизелю — 100 євро за 1000 літрів;
  • для біопалива — 100 євро за 1000 літрів;
  • для автогазу — 52 євро за 1000 літрів.

Податок на додану вартість для цих видів пального залишається на рівні 7%.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти