У початок

Через холодну погоду в Техасі призупиняють роботу НПЗ

Низькі температури, що охопили США, призупинили видобуток нафти у Північній Дакоті й роботу нафтопереробних заводів (НПЗ) у Техасі, повідомляє Bloomberg.

Збій у другому за величиною сланцевому басейні США ненадовго підняв ф’ючерси West Texas Intermediate. Ціни на фізичну нафту також зросли на узбережжі Мексиканської затоки, оскільки нафтопереробники Середнього Заходу шукають альтернативи нафті Bakken із Північної Дакоти.

Зі слів Джастіна Крінгстада, директора управління трубопроводів Північної Дакоти, 650 тис. барелів на день (б/д) переробних потужностей перебувають у автономному режимі, порівняно з 425 тис. барелів 15 січня. Загальна переробка у штаті в жовтні досягла 1,2 млн б/д.

Мінусові температури також завадили нафтопереробним заводам у Техасі, нафтопереробному центрі країни. TotalEnergies 16 січня закрила декілька заводів, тоді як НПЗ Exxon Mobil Baytown знизив завантаження на двох заводах, а Flint Hills скоротив роботу на заводі в Корпус-Крісті.

Спотова торгівля дизелем у Х’юстоні зросла до найнижчого дисконту до ф’ючерсів Nymex за більш ніж два місяці, тоді як ціни на бензин пройшли на 9 центів за галон нижче за ф’ючерси, що є найвищою відносною ціною приблизно за три місяці.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти