У початок

Будівництво експортного СПГ-терміналу призупинено через рішення суду США

Нещодавнє рішення суду США скасувало дозвіл на викиди для експортного терміналу СПГ компанії Sempra в Порт-Артурі в Техасі, що потенційно призвело до зупинки будівництва об’єкта, повідомляє EnergyPortal. Апеляційний суд п’ятого округу США встановив, що Техаська комісія з якості навколишнього середовища (TCEQ) не дотримувалася тих самих обмежень на викиди на заводі в Порт-Артурі, як на інших таких проєктах, таких як проєкт СПГ в Ріо-Гранде, який зараз перебуває на стадії будівництва.

Завод СПГ у Порт-Артурі з виробничою потужністю приблизно 13,5 млн метричних тонн на рік отримав дозвіл на експорт скрапленого природного газу (СПГ) як до країн Угоди про вільну торгівлю (ЗВТ), так і до країн, які не є учасницями ЗВТ, зокрема в країни Європи. Однак рішення суду повертає заявку на дозвіл до TCEQ для повторного розгляду.

Це рішення відображає зростаючий тиск на регуляторні органи й адміністрацію Байдена щодо обмеження розширення проєктів СПГ у Сполучених Штатах. Алекс Мантон, директор Global Gas & LNG Research в Rapidan Energy Group, припускає, що це рішення створює додаткові ризики для галузі, яка вже стикається з проблемами одночасного будівництва багатьох великомасштабних проєктів.

Результати цієї справи підкреслюють потенційні наслідки як для внутрішнього, так і для світового ринків СПГ. Якщо тиск на навколишнє середовище продовжить зростати, це може призвести до зменшення кількості проєктів, що розробляються в Сполучених Штатах. Отже, на світовому ринку СПГ може виникнути довгострокова нестабільність цін, якщо попит на охолоджений газ продовжуватиме зростати без пропорційного збільшення виробництва в США.

Для енергетичної промисловості й регулюючих органів вкрай важливо знайти баланс між задоволенням попиту на СПГ і пом’якшенням впливу на навколишнє середовище його виробництва й експорту. Оскільки зацікавлені сторони вирішують ці виклики, доля таких проєктів, як експортний термінал СПГ у Порт-Артурі, залишається невизначеною.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти