У початок

Brent здорожчала до $93,8 за барель

Котирування нафти слабко змінюються вранці в четвер після помітного зростання напередодні, викликаного даними про різке скорочення запасів палива в США.

На 8:16 за київським часом жовтневі ф'ючерси на Brent дорожчали на лондонській біржі ICE Futures на $0,13 (0,14%), до $93,78 за барель. За попередню сесію Brent здорожчала на $1,31 (1,4%), до $93,65 за барель.

Вересневі ф'ючерси на WTI на цей час дорожчали на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) на $0,11 (0,12%), до $88,22 за барель. У середу контракт здорожчав на $1,58 (1,8%), до $88,11 за барель.

Міненерго США напередодні повідомило, що комерційні запаси нафти в країні минулого тижня впали на 7,06 млн барелів, тоді як аналітики в середньому очікували зростання на 800 тисяч барелів.

Товарні запаси бензину за тиждень знизилися на 4,64 млн барелів, дистилятів – збільшилися на 766 тисяч барелів. Експерти очікували на зменшення резервів бензину на 1 млн барелів і підвищення запасів дистилятів – на 1 млн барелів.

Запаси нафти на терміналі в Кушингу збільшилися на 200 тисяч барелів за рахунок вивільнення 3,4 млн барелів зі стратегічного резерву. Експорт нафти підскочив до 5 млн барелів на добу.

Трейдери також продовжують стежити за перемовинами щодо ядерної програми Тегерана. «Головне питання, яке нависло над ринком цього тижня, полягає в тому, чи зможуть керівники США й Ірану погодити нову іранську ядерну угоду після багатьох місяців перемовин», – зазначив Роббі Фрейзер зі Schneider Electric.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти