У початок

Brent здорожчала до $93,4 за барель

Котирування нафти слабко змінюються вранці в четвер після суттєвого підйому днем ​​раніше, викликаного рішенням ОПЕК+ скоротити квоти на видобуток.

На 8:10 за київським часом грудневі ф'ючерси на Brent дорожчали на лондонській біржі ICE Futures на $0,01 (0,01%), до $93,38 за барель. У четвер Brent здорожчала на $1,57 (1,7%), до $93,37 за барель.

Листопадові ф'ючерси на WTI на цей час дорожчали на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) на $0,04 (0,05%), до $87,8 за барель. За попередню сесію контракт здорожчав на $1,24 (1,4%), до $87,76 за барель.

Міністри країн ОПЕК+ 5 жовтня вирішили скоротити квоти на видобуток нафти у листопаді на 2 млн б/д.

«Скорочення квот є суттєвим і посилає чіткий сигнал про те, що Саудівська Аравія й альянс загалом прагнуть стабілізувати і підтримувати нафтові ринки», – написала аналітик S&P Global Commodity Insights Шин Кім.

Аналітики зазначають, що фактичне зниження видобутку буде меншим, оскільки станом на серпень ОПЕК+ відставала від максимальних дозволених рівнів видобутку приблизно на 3,6 млн б/д. Близько 1,2 млн б/д із загального недовиробництва припадає на країни ОПЕК і 2,4 млн – на країни-партнери картелю.

Крім того, учасники ринку оцінюють дані про запаси палива у США. Як повідомило Міненерго країни, комерційні запаси нафти в США минулого тижня зменшилися на 1,36 млн барелів, тоді як аналітики прогнозували збільшення на 1,8 млн барелів.

Товарні запаси бензину знизилися на 4,73 млн барелів, запаси дистилятів – на 3,44 млн барелів. Експерти очікували зменшення запасів бензину на 1,1 млн барелів і падіння запасів дистилятів – на 1,5 млн барелів.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти