У початок

Brent здорожчала до $86,8 за барель

Котирування нафти продовжують зростати вранці у вівторок після того, як напередодні оновили максимуми з кінця квітня.

На 8:10 за київським часом вересневі ф'ючерси на Brent дорожчали на лондонській біржі ICE Futures на $0,2 (0,23%) – до $86,8 за барель. У понеділок Brent здорожчала на $1,6 (1,9%), досягнувши максимальних із 30 квітня $86,6 за барель.

Серпневі ф'ючерси на WTI на цей час дорожчали на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі NYMEX на $0,12 (0,14%) – до $83,5 за барель. За попередню сесію контракт здорожчав на $1,84 (2,3%) – до $83,38 за барель, що стало найвищою ціною з 26 квітня.

Трейдери «поспішають наростити позиції до дефіциту, що широко очікується, у другому півріччі», заявив MarketWatch керуючий директор Velandera Energy Partners Маніш Радж.

«Чутки про слабкий попит давили на ціни, але від літньої спеки ці побоювання випарувалися, – сказав він. – Автомобільні поїздки й вантажоперевезення, бронювання авіаквитків – все це демонструє хорошу динаміку, причому не лише у США, а й у всьому світі».

Також зростанню котирувань напередодні сприяли побоювання розширення конфлікту на Близькому Сході.

Ізраїль вживатиме заходів для того, щоб зупинити удари ліванського руху «Хезболла», якщо цього не зробить сам Бейрут, заявив 1 липня міністр військового кабінету Ізраїлю Бені Ганц.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти