У початок

Brent здорожчала до $79,5 за барель

Котирування нафти зростають у понеділок після суттєвого зниження за підсумками минулого тижня.

На 7:10 за київським часом березневі ф'ючерси на Brent дорожчали на лондонській біржі ICE Futures на $0,88 (1,12%), до $79,45 за барель. У п'ятницю Brent здешевшала на $0,12 (0,2%), до $78,57 за барель.

Лютневі ф'ючерси на WTI на цей час дорожчали на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі на $0,89 (1,21%), до $74,66 за барель. За попередню сесію контракт здорожчав на $0,1 (0,1%), до $73,77 за барель.

За підсумками минулого тижня Brent здешевшала на 8,5%, WTI – на 8,1%.

Трейдери оцінюють перспективи попиту на нафту в Китаї, де після зняття карантинних обмежень збільшилася захворюваність на COVID-19. Крім того, зберігаються побоювання спаду в глобальній економіці в умовах жорсткості грошово-кредитної політики, яка триває, найбільшими світовими центробанками.

Тиск на нафтовий ринок минулого тижня виявило зміцнення долара США, зниження цін на природний газ, а також ризики рецесії у світі, зазначає головний аналітик DTN Трой Венсан.

«Тепла погода й падіння цін на газ послаблюють очікування, що споживачі перемикатимуться з газу на нафту цієї зими, – сказав він MarketWatch. – Збільшення економічної активності в Китаї слідом за зняттям антиковідних обмежень є головним чинником, який може підштовхнути попит на нафту до зростання. Проте зберігається серйозна невизначеність щодо термінів повернення економіки КНР до нормальної активності».

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти