У початок

Brent здорожчала до $78,77 за барель

Ціни на нафту продовжують зростати у четвер після впевненого підйому за підсумками попередньої сесії.

Вартість серпневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures за даними на 8.15 за київським часом становить $78,77 за барель, що на $0,36 (0,46%) вище, ніж на закриття попередніх торгів. У середу ці контракти здорожчали на $0,89 (1,2%), до $78,41 за барель.

Ф'ючерси на нафту WTI на липень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) зросли в ціні на цей час на $0,45 (0,61%), до $74,52 за барель. За підсумками попередньої сесії вартість цих контрактів збільшилася на $0,82 (1,1%), до $74,07 за барель.

У вівторок нафтовий ринок завершив у мінусі п'яту сесію поспіль, і зростання цін у середу можна вважати «відскоком з перепроданої території», каже аналітик City Index і FOREX.com Фавад Разакзада.

«Поки невідомо, чи триватиме зростання ринку, враховуючи побоювання, що зберігаються, щодо перспектив попиту, рішення ОПЕК+ про поступове згортання додаткових обмежень на видобуток, а також збільшення пропозиції нафти з боку країн, що не входять до альянсу», — наводить слова експерта Market Watch.

«Проте цілком можливо, що всі ці чинники вже враховано в цінах. У цьому разі ринок може знайти підтримку, оскільки наразі ми перебуваємо у середині автомобільного сезону в США, коли попит зазвичай збільшується», — зазначає Разакзада.

Комерційні запаси нафти в США минулого тижня збільшилися на 1,23 млн барелів, повідомило напередодні Міністерство енергетики країни. Товарні запаси бензину зросли на 2,1 млн барелів, дистилятів — на 3,2 млн барелів.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти