У початок

Brent здорожчала до $113,65 за барель

Вартість вересневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:00 за київським часом у вівторок становить $113,65 за барель, що на $0,15 (0,13%) вище за ціну на закриття попередньої сесії, повідомляє «Інтерфакс».

За підсумками торгів у понеділок ці контракти здорожчали на $1,87 (1,68%), до $113,50 за барель.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на серпень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) становить на цей час $110,36 за барель, що на $1,93 (1,78%) вище за підсумкове значення попередньої сесії. Основні торги на NYMEX у понеділок не проводилися через вихідний у США (День незалежності), до закриття ринку в п'ятницю вартість контрактів зросла на $2,67 (2,5%), до $108,43 за барель.

Норвезька асоціація нафтогазової галузі (Norwegian Oil and Gas Association) у вівторок розпочала страйк на родовищах. За оцінками організації, видобуток нафти в країні у зв'язку з цим може скоротитися на 130 тис. барелів на добу (б/д), що становить 6,5% щоденного виробництва нафти.

Страйк організує профспілка Lederne, яка об'єднує менеджерів різних рівнів і галузей. Члени організації наприкінці минулого тижня проголосували проти укладеної з представниками компаній угод про збільшення зарплат.

Ціни на нафту з початку року зросли майже на 50% на тлі відновлення світової економіки і перебоїв із постачаннями через ситуацію в Україні. Тим часом минулого місяця котирування зазнали тиску у зв'язку з ознаками рецесії, що наближається, в американській економіці на тлі заходів Федеральної резервної системи (ФРС) США з боротьби з інфляцією.

Інвестори також стежать за поступовим зняттям антиковідних обмежень у Китаї, де тривають спалахи коронавірусної інфекції.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти