У початок

Brent здорожчала до $101,6 за барель

Котирування нафти зростають у четвер після падіння днем раніше. На 8:20 за київським часом вересневі ф'ючерси на Brent здорожчали на лондонській біржі ICE Futures на $0,91 (0,9%), до $101,6 за барель. У середу контракт подешевшав на $2,08 (2%), до $100,69 за барель. Протягом сесії їх ціна опускалася нижче за $100 за барель вперше з квітня.

Серпневі ф'ючерси на WTI на цей момент здешевшали на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) на $0,87 (0,88%), до $99,4 за барель. За попередню сесію WTI здешевшала на $0,97 (1%), до мінімальних із квітня $98,53 за барель, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Побоювання того, що ослаблення світової економіки призведе до скорочення попиту на нафту, штовхають ринок униз попри сигнали зниження пропозиції енергоресурсів, зазначає Bloomberg. Вартість нафти WTI з початку цього тижня впала більш ніж на 9%, а її зниження з березневого піку $123,7 за барель перевищило 20%, що є показником «ведмежого» тренду.

«Зараз ми бачимо не раціональну поведінку ринку, а панічні продажі, — каже засновник Vanda Insights у Сінгапурі Вандана Харі. — Побоювання рецесії можуть зберегтися, але трейдери відмахнуться від них, як тільки проблема дефіциту постачання знову вийде на перший план».

Дані Американського інституту нафти (API), опубліковані в середу, показали зростання запасів нафти в США минулого тижня на 3,825 млн барелів. Міненерго США оприлюднить офіційні дані про запаси пізніше у четвер. Експерти, опитані S&P Global Commodity Insights, в середньому очікують їх зниження на 1,2 млн барелів за попередній тиждень.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти