У початок

Brent здешевшала до $96,16 за барель

Котирування нафти знижуються вранці у середу. Торги вівторка вони завершили в мінусі, попри підйом на повідомленнях про призупинення постачання енергоресурсу з росії в країни Східної Європи.

На 8:20 за київським часом жовтневі ф'ючерси на Brent дешевшали на лондонській біржі ICE Futures на $0,15 (0,16%), до $96,16 за барель. У вівторок Brent здешевшала на $0,34 (0,4%), до $96,31 за барель, повідомляє «Інтерфакс».

Вересневі ф'ючерси на WTI на той час дешевшали на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) на $0,22 (0,24%), до $90,28 за барель. За попередню сесію контракт здорожчав на $0,26 (0,3%), до $90,5 за барель.

8 серпня стало відомо, що 4 серпня «Укртранснафта» зупинила транзит російської нафти територією України через збій оплати транзитного збору. Гілкою нафтопроводу «дружба», що проходить через територію країни, постачання нафти здійснюються у напрямку НПЗ Угорщини, Словаччини й Чехії. За даними компанії, зазвичай таким чином постачалося близько 250 тисяч барелів нафти на добу (б/д).

Це повідомлення підтримало котирування, які різко пішли вгору, проте до кінця сесії зростання було обмежене і пізніше зійшло нанівець на тлі подій навколо перемовин щодо відродження іранської ядерної угоди.

Дипломати ЄС склали проєкт фінального тексту документа щодо відновлення СВПД й передали його іранській стороні.

Інвестори зберігають оптимізм щодо потенційної угоди, яка «приведе до наповнення ринку іранською нафтою, що буде позитивно сприйнято імпортерами, які відмовилися від закупівлі нафти з рф через розв'язану нею повномасштабну війну в Україні», зазначив глава Sun Global Investments Міхір Кападіа.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти