У початок

Brent здешевшала до $95,5 за барель

Котирування нафти знижуються вранці в понеділок, інвестори оцінюють перспективи повернення на ринок іранської нафти.

На 8:13 за київським часом жовтневі ф'ючерси на Brent дешевшали на лондонській біржі ICE Futures на $1,27 (1,31%), до $95,45 за барель. У п'ятницю Brent здорожчала на $0,13 до $96,72 за барель.

Жовтневі ф'ючерси на WTI на цей момент дешевшали на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) на $1,26 (1,39%), до $89,18 за барель. За попередню сесію контракт здорожчав на $0,27 до $90,77 за барель.

За минулий тиждень Brent здешевшала на 1,5%, WTI – на 1,4%.

У центрі уваги учасників ринку – заяви про перемовини щодо ядерної угоди з Іраном, які було зроблено минулими вихідними.

«Ми можемо бути ближчими до укладання угоди, ніж це було два тижні тому, але результат залишається непередбачуваним, оскільки зберігаються деякі протиріччя. Так чи інакше, результат не виглядає гарантованим», – повідомив порталу Axios представник Білого дому на умовах анонімності.

Президент США Джо Байден у неділю обговорив з лідерами Франції, Німеччини й Великобританії перемовини про ядерну угоду, а також потребу посилити підтримку партнерів у Близькосхідному регіоні, повідомляє Bloomberg.

Також ринок стежить за ситуацією у Китаї, найбільшому імпортері нафти у світі. Влада провінції Сичуань продовжила обмеження на постачання електроенергії промисловим підприємствам і вжила інших екстрених заходів для боротьби з перебоями в енергопостачанні, пише Treading Economics. Все це негативно впливає на активність у промисловому секторі регіону.

Кількість діючих нафтових бурових установок у США минулого тижня не змінилося і становила 601 одиницю, повідомила нафтосервісна компанія Baker Hughes.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти