У початок

Brent здешевшала до $102,93 за барель

Котирування нафти знижуються в понеділок, інвестори чекають на чергове засідання ОПЕК+. 

Станом на 8:25 жовтневі ф'ючерси на Brent здешевшали на лондонській біржі ICE Futures на $1,04 (1%), до $102,93 за барель. У п'ятницю контракт здорожчав на $2,14 (2,1%), до $103,97 за барель, вересневі ф'ючерси, які в п'ятницю торгувалися останнй день, здорожчали на $2,87, до $110,01 за барель, повідомляє «Інтерфакс».

Вересневі ф'ючерси на WTI дешевшали вранці у понеділок на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) на $1,35 (1,37%), до $97,27 за барель. За попередню сесію WTI здорожчала на $2,20 (2,3%), до $98,62 за барель.

Ринок чекає на підсумки чергового засідання міністрів країн ОПЕК+, яке відбудеться цього тижня в середу. Очікується, що коаліція підтвердить рівень збільшення видобутку нафти у вересні, попри заклики США нарощувати виробництво сильніше. Однак міністри можуть обговорити невелике підвищення рівня, вважають аналітики Phillip Securities Research.

Ринок також зберігає занепокоєння щодо перспектив глобального економічного зростання у майбутньому. Багато експертів прогнозують настання рецесії, що може призвести до падіння попиту на нафту. Минулого тижня стало відомо, що ВВП США у другому кварталі знизився на 0,9%, тоді як аналітики очікували зростання. Показник падає другий квартал поспіль, що відповідає технічному визначенню рецесії.

Індекс активності промислового сектору в Китаї, одному з найбільших споживачів нафти, у липні несподівано впав нижче 50 пунктів — позначки, що відокремлює зростання активності від зниження. Падіння зумовлене занепокоєнням підприємств із приводу спорадичних спалахів захворюваності на коронавірус у деяких містах країни, а також прогнозами погіршення економічної ситуації у світі.

«Занепокоєння, що зберігається, з приводу уповільнення економічного зростання продовжує підігрівати ведмежі настрої на ринку (нафти — ред.)», — зазначив аналітик FXTM Люкман Отунуга.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти