У початок

Brent торгується на рівні $104 за барель

Котирування нафти слабко зростають у понеділок після максимального майже за 2 роки падіння за підсумками минулого тижня. 

У центрі уваги трейдерів залишається ситуація в Китаї, де триває збільшення рівня захворюваності на COVID-19 і зберігаються жорсткі обмеження. Очікування послаблення попиту на енергоресурси у Китаї стали одним із чинників, що зумовили зниження цін на нафту минулого тижня, повідомляє «Інтерфакс».

Іншим важливим чинником стала заява США, а слідом за ними — й інших країн-учасників МЕА, про намір вивільнити нафту і стратегічні резерви з метою обмеження зростання цін.

На 8:15 за київським часом червневі ф'ючерси на Brent здорожчали на лондонській біржі ICE Futures на $0,21 (0,2%), до $104,6 за барель. У п'ятницю контракт здешевшав на $0,32 (0,3%), до $104,39 за барель.

Травневі ф'ючерси на WTI на цей час здорожчали на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) на $0,09 (0,09%), до $99,36 за барель. У п'ятницю WTI здешевшала на $1,01 (1%), до $99,27 за барель.

За підсумками минулого тижня Brent здешевшала на 11,1%, WTI — на 12,8%, тижневе падіння вартості обох марок стало найістотнішим із квітня 2020 року.

«Здається, рішення Штатів про вивільнення нафти зі стратегічного резерву переламало ралі на нафтовому ринку», — сказав засновник Vanda Insights Вандана Харі.

Тим часом глава азіатського бізнесу найбільшого у світі нафтотрейдера Vitol Майк Мюллер заявив у вихідні, що, на його погляд, ціни на нафту впали до рівнів, які не враховують ризиків можливого скорочення експорту з росії.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти