У початок

Brent торгується біля $79,56 за барель

Котирування нафти слабко ростуть у середу після падіння напередодні на побоюваннях спаду, що посилюються, у світовій економіці й, відповідно, зниження попиту на нафту в 2023 році.

На 7:15 за київським часом лютневі ф'ючерси на Brent дорожчали на лондонській біржі ICE Futures на $0,21 (0,26%), до $79,56 за барель. У вівторок Brent здешевшала на $3,33 (4%), до $79,35 за барель, що є найнижчим значенням із 3 січня.

Січневі ф'ючерси на WTI на цей час дорожчали на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) на $0,1 (0,13%), до $74,35 за барель. За попередню сесію контракт здешевшав на $2,68 (3,5%), до $74,25 за барель, мінімуму з 23 грудня 2021 року.

За останні три сесії як Brent, так і WTI втратили в ціні понад 9%, незважаючи на пом'якшення карантинних обмежень у Китаї й набуття чинності європейського ембарго на постачання російської нафти, а також ініціативи щодо запровадження «стелі» цін на нафту з росії.

«Страх рецесії охопив ринок у зв'язку з жорсткістю грошово-кредитної політики світовими Центробанками, що триває, – сказав Bloomberg управляючий директор брокерської компанії Vanir Global Markets Pte в Сінгапурі Джеймс Вістлер. – Ми також бачимо відтік ліквідності з ринку, оскільки трейдери закривають частину позицій наприкінці вкрай волатильного року».

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти