У початок

Brent опустилася нижче за $88 за барель уперше з початку жовтня

Ціни на нафту прискорили падіння у п'ятницю на побоюваннях подальшого погіршення ситуації з коронавірусом у Китаї й підвищення ставок у США. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Січневі ф'ючерси на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 13:15 за Києвом здешевшали на $1,91 (2,13%) – до $87,87 за барель.

Котирування ф'ючерсів на WTI на грудень на електронних торгах на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) на вказаний час знизилися на $1,67 (2,05%) – до $79,97 за барель.

Напередодні Китай повідомив про зростання кількості хворих на коронавірус до 25,353 тис. із 23,276 тис. днем ​​раніше.

Зростання захворюваності не дозволяє сподіватися, що незабаром усі епідеміологічні обмеження в країні буде знято. Багато учасників ринку розраховували на це, вважаючи, що такий сценарій може різко збільшити попит на паливо з боку найбільшого імпортера енергоносіїв у світі.

Напередодні глава Федерального резервного банку Сент-Луїса Джеймс Баллард сигналізував, що Федрезерву доведеться продовжувати зростання базової процентної ставки, її обсяг може на піку досягти 5-7% річних.

«Щоразу, коли з'являються позитивні новини про інфляцію і ринок починає чекати пом'якшення фінансових умов, Федрезерву нічого іншого не залишається, окрім як придушувати цей оптимізм», – написав старший аналітик XM Раффі Бояджан.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти