У початок

Botas веде перемовини з NIGC щодо довгострокових постачань газу

Турецька державна енергетична компанія Botas заявила у середу, що провела перемовини з національною газовою компанією Ірану NIGC щодо довгострокових постачань природного газу з Ірану до Туреччини. Про це повідомляє Natural Gas World.

Туреччина споживає понад 50 млрд кубометрів газу на рік. Наразі вона покладається на суміш трубопровідного газу з росії, Азербайджану й Ірану, а також імпорт СПГ від різних постачальників.

Довгострокові контракти на постачання іранського газу в Туреччину, а це близько 10 млрд кубометрів газу на рік, закінчуються 2026 року.

Офіційні особи турецької Botas й іранської NIGC обговорили питання співпраці між двома компаніями під час зустрічі у Тегерані, йдеться в заяві Botas.

Дві компанії обговорили довгострокові постачання природного газу з Ірану в Туреччину й транспортування туркменського газу до Туреччини через Іран, повідомила турецька компанія у своїй першій публічній заяві щодо перемовин про результати можливого продовження угоди з Іраном.

Раніше міністр енергетики Алпарслан Байрактар заявив, що Туреччина може купувати до 2 млрд кубометрів газу в рік у Туркменістану через мережу природного газу Ірану.

Botas підписав 10-річну угоду про постачання з французькою TotalEnergies минулого тижня, на додаток до попередніх угод про СПГ з Оманом, ExxonMobil і Shell.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти