У початок

Біля російського заводу виявили танкер із фейковим сигналом GPS

До російського експортного заводу «арктик СПГ-2», що потрапив під санкції, пришвартувався танкер з фейковим сигналом GPS. Про це із посиланням на джерела повідомляє Bloomberg.

Згідно з сигналом, що подавався, танкер Pioneer, який не має відомого страховика й управляється маловідомою індійською компанією, перебуває за 1 300 км (800 миль) від російських берегів. Зі слів Саміра Мадані, співзасновника TankerTrackers.com, цей корабель — частина «тіньового» флоту, який москва використовує для постачання СПГ закордонним партнерам.

Дані відстеження руху судна Pioneer вказують на те, що воно перебуває у Баренцевому морі на північний схід від Норвегії, далеко від Arctic LNG 2. Однак супутникові знімки стверджують протилежне.

Згідно з глобальною базою даних судноплавства Equasis, Pioneer управляється Ocean Speedstar Solutions, зареєстрованою в червні за 150 км від Мумбаї. До цього судном недовго управляла Nur Global Shipping, ще одна маловідома компанія, яка працює у зоні вільної торгівлі Об'єднаних Арабських Еміратів.

США запровадили санкції проти заводу «арктик СПГ-2» у листопаді, щоб завадити початку експорту з майданчика. У Вашингтоні пообіцяли знищити проєкт. Через можливість розпочати постачання на проєкті накопичилося паливо, через що виробництво довелося призупинити. москва хоче побудувати свої газовози, але не має необхідних технологій після того, як французька Gaztransport & Technigaz, яка спеціалізується на мембранних системах, зупинила роботу в росії.

У рамках 14-го пакету санкцій Євросоюз також заборонив інвестувати й постачати товари і технології для проєктів «арктик СПГ-2» й «мурманськ СПГ». ЄС оголосив про заборону перевалки російського СПГ через порти країн — членів об'єднання, що назвали найсерйознішим пунктом санкцій.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти