У початок

Більш глибоке скорочення видобутку ОПЕК залишається на розгляді — Goldman Sachs

Goldman Sachs каже, що можливість глибшого групового скорочення видобутку нафти розглядатиметься під час зустрічі виробників нафти ОПЕК+ цими вихідними. Очікується, що Саудівська Аравія та росія оголосять про продовження своїх додаткових добровільних обмежень принаймні до першого кварталу 2024 року. Про це повідомляє Reuters.

Міністри країн ОПЕК та інших нафтовидобувних країн на чолі з росією, група, відома як ОПЕК+, мають зустрітися в неділю, щоб прийняти рішення щодо політики видобутку. Напередодні зустрічі ціни на нафту залишалися у вузькому діапазоні.

«Наш базовий сценарій полягає в тому, що політики залишають добровільне групове скорочення без змін, враховуючи майже середні рівні запасів і часовий розкид, і без того низьку частку ринку Саудівської Аравії та високий прогноз попиту ОПЕК», — йдеться у примітці банку Wall Street у вівторок.

Було зазначено, що існує значна суб’єктивна ймовірність 35% того, що основні виробники ОПЕК можуть оголосити про «глибше» групове скорочення в неділю, додавши, що політики ОПЕК можуть застрахуватися від можливості падіння цін на Brent нижче 80 доларів за барель на тлі слабкого сезонного попиту у першому кварталі.

Голдман каже, що оголошення про глибше скорочення може бути поширене серед основних виробників ОПЕК+ і охоплюватиме відносно короткий період і буде помірним за розміром.

«Одним із варіантів є скорочення видобутку на 0,5-1 мільйон барелів на добу протягом першого кварталу, яке пропорційно розподіляється між великими виробниками, які скоротили в квітні, включаючи Саудівську Аравію, росію, ОАЕ, Ірак і Кувейт».

Голдман каже, що, хоча ціни на нафту, ймовірно, зростуть на кілька доларів за сценарію глибшого групового скорочення на 0,5-1,0 мільйона барелів на день у першому кварталі, негайна цінова реакція, ймовірно, буде нейтральною або в бік зниження в більшості інших сценаріїв.

Саудівська Аравія, росія та інші члени ОПЕК+ вже пообіцяли скоротити видобуток на 5,16 мільйона барелів на добу, або близько 5% щоденного світового попиту, у серії кроків, які почалися наприкінці 2022 року.

Скорочення включають 3,66 млн б/д з боку ОПЕК+ і додаткові добровільні скорочення з боку Саудівської Аравії та росії.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти